Binnen een tuin vormt de bestrating een groot onderdeel van de uitstraling. Een zuivere natuursteen zal bijdragen aan een stijlvol karakter van uw tuin, terwijl een gebakken steen ook een sfeervolle werking kan hebben binnen uw tuin. Binnen een tuinontwerp overleggen we de steenkeuze dan ook altijd uitgebreid met de klant. Niet alleen de soort steen is onderwerp van gesprek, ook de manier waarop de straat gelegd moet worden, wordt uitgebreid besproken. Op die manier krijgt u een tuinbestrating die past binnen de wensen die u voor ogen heeft.

Keuze voor de juiste steen

De allereerste afweging die gemaakt wordt bij het kiezen van tuinbestrating heeft vaak met budget te maken. De kosten per soort tuinbestrating kunnen namelijk nogal uiteen lopen. Allereerst heeft dit te maken met het feit dat de kwaliteit van de stenen verschillend kan zijn. Bovendien moet natuursteen in de meeste gevallen geïmporteerd worden vanuit andere landen. Deze variatie in kosten zorgt er voor dat er al snel een afweging gemaakt kan worden welke soort tuinbestrating uiteindelijk gekozen zal worden. Binnen de mogelijkheden die er binnen een budget zijn, is een andere belangrijke afweging vaak of de stenen vooral een praktisch of decoratief doel moeten dienen. Uiteraard zijn sommige stenen ook uitermate geschikt om beide doelen te dienen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke belasting de tuinbestrating tenminste moet kunnen dragen. De belasting voor een terras is bijvoorbeeld anders dan de belasting van een oprit of carport.

Binnen de keuze voor een bepaalde steen voor uw tuinbestrating zullen hierboven genoemde afwegingen de revue passeren, maar kunnen ook andere afwegingen aan bod komen. W&W Tuinen helpt u graag verder bij het kiezen van de juiste steen in uw tuin. W&W Tuinen is gevestigd in Brielle en voert dan ook tuinbestrating in Brielle en omgeving uit. Mocht u elders vandaan komen, dan kunnen we u uiteraard ook verder helpen, neem daartoe vrijblijvend contact met ons op.