Wanneer u een fraaie tuin heeft, dan wilt u daar ook van kunnen genieten als de zon onder is. W&W Tuinen uit Brielle helpt u graag bij het inrichten van uw tuinverlichting zodat u uw tuin stijlvol kunt verlichten. Neem contact op om direct de mogelijkheden te bespreken of lees hieronder wat we voor u kunnen betekenen.

Sfeervol en veilig

De keuze om uw tuin te laten verlichten middels tuinverlichting zal in de meeste gevallen gemaakt worden om de sfeer in de tuin te bevorderen. De verlichting kan immers bepaalde facetten van uw tuin benadrukken terwijl andere aspecten in de tuin minder aandacht krijgen, op die manier krijgt u een sfeervolle tuin waarin u ook ‘s avonds kunt genieten. Daarbij draagt tuinverlichting ook bij aan de veiligheid van binnen de tuin. Door de paden te verlichten is de kans op ongevallen namelijk kleiner. Zeker wanneer er hoogteverschillen zijn in de tuin helpt tuinverlichting om duidelijkheid te verschaffen in het donker. Daarnaast is het voor inbrekers minder aantrekkelijk om door een verlichte tuin uw huis te besluipen omdat zij dan sneller herkenbaar zijn. Zo draagt tuinverlichting bij aan de sfeer en veiligheid in uw tuin.

Tijdens de aanleg of later

Wanneer u uw tuin opnieuw gaat inrichten, is het goed om na te denken over de rol die verlichting gaat spelen in uw tuin. Op die manier kan er in het tuinontwerp direct al rekening gehouden worden met de bekabeling en de accenten die de verlichting moet aanbrengen. Mocht u tijdens het ontwerp nog geen tuinverlichting realiseren, maar bent u van plan dit wel te gaan doen, dan kunnen we daar binnen het ontwerp al rekening mee houden. Bijvoorbeeld door de tuin alvast voor te bereiden op de te leggen kabels. Op die manier hoeven de kabels niet geheel opnieuw ingegraven te worden als u de verlichting aan wilt brengen.

Wanneer u tevreden bent over uw tuin, maar binnen de tuin meer tuinverlichting wilt plaatsen, dan kan W&W Tuinen u ook verder helpen. In dat geval zullen we met u nadenken over de verschillende soorten tuinverlichting die u wilt aanbrengen en hoe dit het beste kan worden aangebracht met het oog op de huidige inrichting van de tuin. Het kan bijvoorbeeld goed zijn om de aanleg een aantal maanden later te realiseren om de begroeiing van sommige flora niet te verstoren. De hoveniers van W&W Tuinen hebben hier zicht op en kunnen het advies hierin geven.