W&W Tuinen is gevestigd in Brielle en daarmee regelmatig actief als hovenier in Hellevoetsluis, Oostvoorne en Rockanje. Binnen de activiteiten die W&W Tuinen voor particulieren en bedrijven uitvoert, speelt tuinontwerp een belangrijke rol. Lees hieronder wat we voor uw tuin kunnen betekenen en hoe we tot een passend tuinontwerp komen voor uw tuin.

3D tuinontwerp

Wanneer we voor u aan de slag gaan voor een passend tuinontwerp, dan begint het maken van een tuinontwerp bij een inventarisatie. Hoe ziet uw ideale tuin eruit en welke aspecten mogen niet gemist worden in het tuinontwerp? Wanneer we voldoende informatie hebben zullen we uw tuin uittekenen en ontwerpen in een 3D programma. Met deze tekening en het 3D programma kunnen we voordat we overgaan tot de tuinaanleg al virtueel door uw tuin lopen. Op deze manier kunt u alvast een kijkje nemen in uw nieuwe tuin. Bovendien krijgt u een duidelijk beeld bij de flora die gebruikt zal worden en bij de zichtlijnen die er in uw tuin zijn. Deze zichtlijnen zijn met name belangrijk vanuit verschillende belangrijke punten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het uitzicht vanuit het huis of vanaf de verschillende terrassen.

Gebruik van materialen en flora

Bij het tuinontwerp voor uw tuin in Hellevoetsluis en omgeving is het belangrijk om te beslissen welke planten, struiken en bomen u in de tuin wilt hebben. Met behulp van een beplantingsplan kunnen we deze flora inrichten op de manier zoals u het voor ogen heeft. Bovendien maakt dit het ook mogelijk om bij het tuinontwerp al rekening te houden hoe de tuin er gedurende het jaar uit komt te zien. Door de juiste planten te selecteren kunt u dan genieten van een tuin die het hele jaar past bij uw wensen. Wanneer er na het aanbrengen van de bloemen en planten onderhoud nodig heeft, dan helpen we u graag verder bij het tuinonderhoud.

Verder wordt er in het tuinontwerp ook rekening gehouden met de materialen die u in de tuin wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld veel houtaccenten, of juist meer de focus op het groen of de betegeling? Dit wordt in het tuinontwerp allemaal besproken en vastgelegd in tekening. Op die manier biedt het tuinontwerp houvast tijdens de tuinaanleg! Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!