Steen en Hout

Aan de rand van het Brielse centrum (De Rik 7B gelegen naast het Shell tankstation) presenteren wij onze leveranciers en hun keur aan materialen. Niet verscholen in een polder of bedrijventerrein maar aan de doorgaande weg vol in het zicht. Zo kunt u ons beter vinden en kunnen wij onze mooie materialen beter aan u presenteren.

We bieden een groot assortiment tegels (keramisch/beton/natuursteen) en bestratingmateriaal gepresenteerd op mooie presentatierekken van verschillende leveranciers zoals RedSun, Tuinvisie en Stonebase.

Een goed advies:

Wij adviseren onze klanten graag bij het uitzoeken van de juiste tegels. Bij het zien van alle mogelijkheden zou het mogelijk zijn dat u het even niet meer weet. Daarom helpen wij u met het filteren op bijvoorbeeld toepassing, beton of keramisch, gecoat of deklaagsteen, de kleur en natuurlijk de tegelprijs.

Na een keuze gemaakt te hebben:

En dan?

Gaat u het zelf leggen of kunnen wij en de hoveniers u daarbij helpen?

Als u het zelf gaat leggen kunnen wij de bestratingmaterialen bezorgen met onze vrachtwagen.

Maar u kunt het ook door W&W Tuinen laten doen. (lees verder…)

Betonproducten

De meest voorkomende bestratingmaterialen zijn van beton. Ook worden hier muurelementen en grondkerende wanden van gemaakt. De verschillen in betontegels zijn groot, de tegels kunnen voorzien zijn van een coating (water- en vuilafstotend), deklaag (de toplaag is van bijv. natuursteen grit), motief of structuur (golvend, uit gewassen) en is leverbaar in vele kleuren en afmetingen. Als leverancier hebben wij RedSun en Tuinvisie.

Natuursteen

Een delicaat product waarmee schitterende tuinen worden gemaakt maar u dient ook rekening te houden met de eigenschappen van de steensoort. Er zijn vele soorten natuursteen leverbaar, geïmporteerd van over de hele wereld. Iedere steensoort heeft zijn eigenschappen en geen tegel is hetzelfde. Wij leveren natuursteen van RedSun, Tuinvisie en Stonebase.

Keramiek

Er is een snelle opmars gaande op het gebied van keramische tegels. De tegels kunnen in 2 groepen verdeeld worden, de tegels uit Azië en Italië. De Italiaanse tegels zijn kunstwerken op zich en lijken sterk op natuursteen. Het voordeel van de keramische tegels is dat ze nauwelijks tot geen water doorlaten en dat ze hun kleur goed behouden. De tegels dienen wel altijd met een voeg (bijv. cement of epoxy) gelegd te worden. Van de keramische tegels hebben wij een ruim assortiment staan van RedSun, Tuinvisie en Stonebase.

Hout

Ook kunt u hier terecht voor tuinhout zoals schuttingen, poorten, tuinhuizen en timmerhout. Houd er wel rekening mee dat wij alles op bestelling doen en geen voorraden hebben liggen. Hierdoor heeft u altijd nieuwe producten en kunnen wij de kwaliteit van onze materialen hoog houden.

Composiet

Composiet is een combinatie van hout en kunststof. Het kunststof dat door de houtvezels is gemengd zorgt voor een langere levensduur. Composiet kunt u aanschaffen in de vorm van vlonderdelen, schuttingen, poorten en plantbakken. Ook leveren wij schitterende composiet vlonderdelen waarin Bamboe verwerkt is. Bamboe is een sterke en vezelrijke plant/grassoort met als groot voordeel dat deze veel sneller groeit dan een boom.

Kunstgras

De tijd dat kunstgras zelfs van veraf nep leek ligt ver achter ons. De huidige kunstgrassoorten hebben een combinatie van meerdere kleuren groen en sommige bevatten zelfs bruin garen. Kunstgras heeft minder onderhoud nodig dan een gazon en geeft kleur aan de tuin.

Ook leveren wij kunstgras in vrolijke kleuren als blauw, paars en rood. Deze kunt u ook leuk gebruiken als vloerkleed onder een loungeset!

Steenlijm, voeg- en impregneermiddel

Op voorraad hebben wij een assortiment van Simson producten. Simson is een leverancier voor hoveniers met een assortiment van voeg-,impregneer- en lijm middelen en een aantal reinigers voor bestrating en lijmresten. Zo hebben we vuil- en waterafstotend impregneermiddel voor uw terrastegels en de steen- en terrasreiniger om uw terras mooi te houden. En wanneer u muren of plantbakken wilt lijmen hebben we in het assortiment MS Polymeer montagelijm, PU Steenlijm (polyurethaan) en Poederlijm (droge mortel op cementbasis). En voor de voegen van de tegels is er een fijne voegmortel en eventueel een cementsluier verwijderaar.

Verlichting

Voor sfeervolle of functionele verlichting kunt u bij ons. Garden Lights (Hexmar), Franssen verlichting en Stonebase bieden u een ruim assortiment van 220 en 12-volts verlichting aan. Staand, hangend, in het terras: u kunt het zo gek niet bedenken.

Tuinbestrating uitbesteden? Lees hier meer over.